De Kinderpraktijk
Schoutstraat 56 | 5345 MT Oss
Tel. (0412) 489302 (ma/vr van 9.00 – 10.00 uur)

Heb je een vraag die je graag wilt stellen aan kindertherapeute Anita Matheij? Maak gebruik van het gratis spreekuur van 9.00 tot 10.00 uur.

Bel (0412) 489302.

Zo werkt het in de praktijk

De Kinderpraktijk biedt een traject van kortdurende, effectieve begeleiding. Hieronder staat beschreven wat het Basis Behandel Traject inhoudt. Voor de meeste kinderen zal dit voldoende zijn. Wanneer er sprake is van complexe problemen kan er meer ondersteuning nodig zijn.

Basis Behandel Traject

Het behandeltraject begint met een inventarisatie van de hulpvraag.
U kunt vertellen wat de klachten zijn en waar u zich zorgen over maakt. Aan het eind van dit gesprek hoort u of het Basis Behandeltraject in De Kinderpraktijk geschikt is voor uw kind.

Bent u niet in de gelegenheid om telefonisch contact op te nemen, dan kunt u uw hulpvraag via email doen. Stuur een bericht met een omschrijving van de klachten naar info@dekinderpraktijk.nl

Het eerste consult bestaat uit een gesprek met de ouders/verzorgers.
Uw zoon of dochter hoeft hierbij nog niet aanwezig te zijn. In dit gesprek zullen alle belangrijke details uit het leven van uw kind worden besproken. Tevens krijgt u informatie over de werkwijze en wordt besproken wat u kunt verwachten.
Het eerste consult neemt maximaal 2 uur in beslag.

Het tweede consult is een behandelsessie met het kind. De ouders mogen hierbij aanwezig zijn, tenzij het kind anders aangeeft. Tijdens dit consult worden blokkades opgespoord en vervangen door positieve emoties en gedachten.
Het tweede consult duurt maximaal 2 uur.

Het derde consult is wederom een behandelsessie met het kind. Hierin worden de puntjes op de i gezet en zullen de positieve resultaten worden bekrachtigd. Ook is het mogelijk aanvullende thema’s uit te werken.

In de weken na de behandeling zullen de eerste resultaten zichtbaar worden. Wanneer u in deze fase vragen heeft, kunt u deze telefonisch of via email voorleggen aan Anita Matheij. Dit valt onder de nazorg die De Kinderpraktijk biedt.

De ervaring leert dat voor jonge kinderen het Basis Behandel Traject over het algemeen voldoende is. Bij oudere kinderen kunnen meer sessies nodig zijn om het gewenste resultaat te behalen. Indien gewenst is het mogelijk na afronding van het Basis Behandel Traject één of meer aanvullende consulten te doen. Voor meer informatie kijk bij kosten.

Voor het maken van een afspraak kunt u op werkdagen tussen 9.00 en 10.00 uur bellen naar de Kinderpraktijk, tel. 035-6028931.

De Kinderpraktijk is verhuisd