De Kinderpraktijk
Wilhelminalaan 8 | 3761 DN Soest
Tel. (035) 602 89 31 (ma/vr van 9.00 – 10.00 uur)

Heb je een vraag die je graag wilt stellen aan kindertherapeute Anita Matheij? Maak gebruik van het gratis spreekuur van 9.00 tot 10.00 uur.

Bel (035) 6028931.

Wanneer je kind vleugels krijgt

“Kun je mij een behandeling geven?”, vraagt mijn oudste dochter (24). Zij heeft een vervelende ervaring achter de rug, waarbij zij onrechtvaardig is behandeld en waarin haar stem niet werd gehoord. Hoewel zij er niet veel over praat, kan ik merken dat het haar diep heeft geraakt. Ik respecteer haar stilzwijgen en wacht rustig af totdat zij zelf toenadering zoekt. Dat moment lijkt nu te zijn aangebroken.

In overleg besluit ik haar een Access Bars behandeling te geven. Dit is een zachte behandelwijze waarmee je alles, wat je hebt vastgezet in je lichaam, kunt loslaten terwijl je ontspannen op de behandeltafel ligt. Wanneer er tijdens de sessie dingen naar boven komen die beladen zijn, is het mogelijk om deze te ‘clearen’ door middel van de clearing statement die hoort bij Access Bars.

Samen clearen we alle gedachten, gevoelens, ideeën, patronen, houdingen en overtuigingen die haar belemmeren. Zo kunnen we korte metten maken met alles wat haar gevangen houdt. Terwijl ik de punten op haar hoofd behandel, krijg ik een beeld van mijn dochters met vleugels. Maar in dit beeld zijn haar vleugels bij de uiteinden bij elkaar gebonden, waardoor zij ze niet kan gebruiken. Na enige aarzeling besluit ik hier dieper op in te gaan. Daarvoor gebruik ik de vraagtechniek die kenmerkend is voor de Methode Matheij.

– Als jij vleugels zou hebben, wat voor vleugels zouden het dan zijn?

Vleugels met veren, denk ik wel.

– Welke kleur hebben die vleugels?

Lichtroze.

– En als je die vleugels zou uitspreiden, hoe breed zijn ze dan?

Twee meter, aan elke kant.

– Kun je ze gebruiken, die vleugels?

Ja.

– En gebruik je ze ook?

Nee.

– Hoe komt dat?

Ik weet niet hoe.

– Wat heb je nodig om ze wel te kunnen gebruiken?

Iemand die mij vertelt waar ik heen moet.

– Ken jij zo iemand?

Geen idee.

– Dus als je niet weet waar je heen moet, dan gebeurt er niets?

Klopt.

– Wie of wat zou jou kunnen helpen?

Iemand die het voordoet.

– Welke persoon, of welk dier zou jou kunnen voordoen hoe je kunt vliegen?

Een duif. Een witte duif.

– Zie jij ergens een witte duif?

Ja, zij zit rechts van mij.

– Vraag maar aan de duif of zij het je voor wil doen.

Het is een tijdje stil. Dan stel ik de volgende  vraag:

– Wat gebeurt er nu?

De duif opent haar vleugels, klapwiekt er een beetje mee en springt.

– Kun je ook zien wat er daarna gebeurt?

Ja. Zij houdt haar vleugels stil en zeilt op de wind.

– En wat doe jij?

Ik denk dat ik ook maar ga springen.

– Doe maar.
Mijn dochter maakt zich op om het nest te verlaten. Zij spreidt haar vleugels, klapwiekt een paar keer en springt. En dan gebeurt er iets magistraals. De wind vangt haar op en het enige wat zij hoeft te doen, is haar vleugels uitspreiden en meevaren op de stroom.
– Vlieg je nu?

Ja.

– Hoe is dat?

Heerlijk.

– Wat is er anders in je leven als je kunt vliegen?

Dan is alles mogelijk. Dan ben ik vrij en kan ik doen wat ik wil.

– En het enige wat je hoeft te doen is….

….mijn vleugels spreiden en springen.

Ik ben onder de indruk van deze diepe wijsheid, die zich aan ons ontvouwt. Zomaar tijdens een behandeling, waarbij zij de openheid en bereidheid heeft om alles wat zich aandient te omarmen. We eindigen de sessie met een combinatie van punten, die tot doel heeft om de nieuw ontstane situatie te verankeren in het lichaam. Bij de cirkel van manifestatie blijven we lang hangen. Dat is een goed teken, want het betekent dat zij dingen gaat verwezenlijken.
We sluiten af met een aantal handposities die de kanalen van haar intuïtie en kruinchakra openen, zodat zij gemakkelijker toegang krijgt tot haar hogere wijsheid. Ik voel mij bevoorrecht dat ik dit met mijn dochter mag doen. En ik ben zó blij dat ik het juiste moment heb afgewacht.

Gerelateerde blog's