De Kinderpraktijk
Wilhelminalaan 8 | 3761 DN Soest
Tel. (035) 602 89 31 (ma/vr van 9.00 – 10.00 uur)

Heb je een vraag die je graag wilt stellen aan kindertherapeute Anita Matheij? Maak gebruik van het gratis spreekuur van 9.00 tot 10.00 uur.

Bel (035) 6028931.

Volg je hart en leef je droom!

Van_rechtenstudent_naar_watermuzikant.1Inspiratie vind je op de meest onverwachte plekken. Soms ben je er niet eens naar op zoek en valt het je zomaar in de schoot.

Onlangs was ik aanwezig bij een ongewone theatervoorstelling in Carré. “Thank God it’s Monday” gaat over bezieling, inspiratie en je hart volgen. Het is een initiatief van Huub van Zwieten, een vrijbuiter die mensen met een missie een podium wil bieden, zodat zij anderen kunnen inspireren met hun verhaal.

Op het podium van Carré verschenen achtereenvolgens een vrouwelijke ambtenaar die succesvol werd door te ‘muiten’ binnen de gevestigde orde , een huisarts die haar praktijk opgaf om actrice te worden, een rechtenstudent die watermuzikant werd en een CEO die gelukkig wordt van gitaarspelen.

Mensen met lichtjes in de ogen en een sprankel in hun stem. Allemaal hebben zij hun nek uitgestoken en hebben zij de moed gehad het roer drastisch om te gooien, om hun droom te volgen. Zij riskeerden de afkeuring van hun familie en het onbegrip van de omgeving. Wie gooit er nou een universitaire studie weg voor een onzekere toekomst als kunstenaar of acteur?

Want dat hoort erbij, als je je droom volgt. Je begint aan iets waarvan je de uitkomst niet weet; je neemt risico’s, verbrandt schepen achter je en gooit oude schoenen weg voordat je nieuwe hebt. Waaróm in hemelsnaam? Omdat je voelt dat het tijd wordt om je vleugels uit te slaan. Omdat er in jou een verlangen groeit, dat groter is dan de angst om te falen.

En dan, op een mooie dag, geef je gehoor aan de roep van je hart en spring je in het diepe. Steeds duidelijker begint jouw pad zich af te tekenen. Wanneer jij de eerste stap hebt gezet, begint het universum samen te spannen om jouw droom te verwezenlijken. Er komen mensen op je pad die jou willen helpen, omdat zij jouw bezieling herkennen.

Als jij doet waarvoor je in de wieg gelegd bent, zal vreugde jouw deel worden. Hoe ik dat weet? Ik spreek uit ervaring, want ik heb de sprong gewaagd. Ik had een baan uit duizenden, zoals dat heet. Ik werkte bij de televisie en mocht de halve wereld rondreizen om het nieuws te verslaan. Op mijn reizen heb ik bijzondere dingen gezien en kwam ik onder meer in Alaska, Pakistan en Nepal.

Roddel en achterklap
Het was leuk en exciting werk, maar waar ik op stuk liep, waren de mensen. Collega’s die elkaar het licht in de ogen niet gunden en de poten onder elkaars stoel vandaan zaagden. Ik voelde mij niet thuis in deze sfeer van roddel en achterklap en werd er letterlijk ziek van.

Gaandeweg ontwikkelde ik allerlei klachten en ik begon al te hyperventileren als ik de parkeergarage bij mijn werk binnenreed. Een duidelijk signaal van mijn lichaam dat het tijd was om verder te gaan. En dat heb ik gedaan. Van het ene op het andere moment ben ik opgestapt. Ik heb mijzelf een jaar de tijd gegeven om te ontdekken wat ik wilde. Al gauw werd duidelijk dat mijn carrière een hele andere kant op zou gaan.

Ik ging terug naar school, leerde nieuwe dingen en voelde weer die sprankeling. Door dit spoor te blijven volgen, ontdekte ik waar ik goed in ben en wat ik wil doen met mijn leven. Ik wil mensen doorgronden en hen helpen de obstakels op te ruimen, die hen belemmeren gezond en gelukkig te zijn. Tijdens mijn studie ontdekte ik nog een andere passie, die uiteindelijk mijn specialisatie werd. Mijn hart gaat uit naar het werken met kinderen. En daarom ben ik kindertherapeute geworden. Niet te geloven dat het alweer bijna 15 jaar geleden is dat De Kinderpraktijk haar deuren opende in Soest.

Eenvoud en essentie
Elke dag mag ik doen waar mijn hart van gaat zingen: kinderen begeleiden die bang, boos, verdrietig of onzeker zijn. Maar de droom bleek nog groter te zijn. Ik ben getuige van de kracht die zij in zich dragen en mag deelgenoot zijn van hun transformatieproces. Wat is er nou leuker dan dat? Maar mijn droom bleek nog groter te zijn. Vanuit mijn verlangen naar eenvoud en essentie ontwikkelde ik een behandelmethode voor coaching & therapie, waarmee je in één keer naar de kern kunt gaan. Deze methode draag ik over aan kindercoaches, leerkrachten en psychologen. Inmiddels werken meer dan 100 mensen in Nederland en België in hun eigen praktijk met de Methode Matheij.

Dus toen ik daar in Carré zat en al die bezielde mensen hun verhaal hoorde vertellen, was er een diep gevoel van herkenning. Maar het mooiste inzicht ontstond toen organisatieadviseur Ineke Hurkmans het podium betrad met haar Jump Methode. In 7 vragen leidt zij mensen naar hun essentie en helpt zij hen een sprong te maken in hun ontwikkeling. “Waar wil je naartoe?” was de vraag die het meest bij mij binnenkwam. Het antwoord kwam vanuit mijn tenen: “Ik hoef nergens naartoe, want ik ben precies waar ik wil zijn!”

Dit besef, dat ik precies ben waar ik op dit moment in mijn leven wil zijn; in mijn werk en in mijn persoonlijke leven, bracht tranen naar mijn ogen. Ik hoef niet meer te vechten, te worstelen of tegen de stroom in te zwemmen. Ik ben er.

Wat is jouw droom?

Waar gaat jouw hart van zingen?

Wat zou je doen als er geen mitsen en maar-en waren?

Gerelateerde blog's

Reacties zijn gesloten.