De Kinderpraktijk
Wilhelminalaan 8 | 3761 DN Soest
Tel. (035) 602 89 31 (ma/vr van 9.00 – 10.00 uur)

Zit je kind niet lekker in zijn vel en maak je je daar zorgen over? Neem dan contact op met De Kinderpraktijk. Bel (035)6028931 of mail naar:
info@dekinderpraktijk.nl

Van woede naar wijsheid

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is shutterstock_525216499-659x434.jpg

Hij verstopt zich achter papa’s broekspijpen. Vanaf die veilige plek kijkt hij mij met grote ogen aan, alsof hij wil zeggen: “Wat ga je met me doen?” Eerder kwam zijn grote broer al in De Kinderpraktijk en nu is hij aan de beurt. Coen (5) heeft last van woede-uitbarstingen en dat kan er behoorlijk heftig aan toegaan. Krabben, schoppen, slaan, schreeuwen, gillen en schelden, het hele scala komt voorbij. Je zou het niet zeggen als je hem zo ziet.

Terwijl Coen op de grond met autootjes speelt, maak ik via zijn moeder contact met de wijsheid van zijn lichaam. Ik ben benieuwd wat er binnenin hem leeft en door op deze manier af te stemmen, kunnen ook verlegen kinderen gehoord worden. Op zoek naar de richting waarin we het moeten zoeken, stuiten we op zaken als ‘kosmos’, ‘energetisch’ en ‘spiritueel’. Coen blijkt energieën te voelen en dingen op te pikken uit andere dimensies. Hij staat open voor dingen die je niet met het blote oog kunt waarnemen. We hoeven hier nu nog niet dieper op in te gaan.

Negatieve aandacht is ook aandacht
Algauw blijkt dat er een Dwarsligger is die ervoor zorgt dat Coen niet krijgt wat hij graag wil. Dit deel is bang dat papa en mama meer van zijn broer houden en dat hij niet goed genoeg is. De Dwarsligger zorgt ervoor dat Coen boos wordt en om zich heen gaat slaan. Daardoor krijgt hij in elk geval aandacht van zijn ouders, maar het is niet de aandacht die hij graag wil. Samen bedenken we andere taken voor dit deel. Hij gaat Coen helpen om zich meer geaccepteerd en relaxed te voelen. Verder zal hij hem ook helpen om een open en fijne verbinding met ‘boven’ te hebben en om makkelijk af te spreken met andere kindjes (een wens van Coen).

Drie weken later zie ik Coen weer. “Hoe is het in de tussentijd gegaan?”, vraag ik. Zijn moeder geeft antwoord. “Heel goed. Hij is een stuk rustiger en liefdevoller geworden. Voor het avondeten explodeerde hij altijd en dat is sinds de vorige keer niet meer gebeurd. Ook het spelen met vriendjes gaat beter.” Dat is goed nieuws. Het betekent dat de behandeling is aangeslagen.

Energieën uit andere dimensies
Tijdens de tweede behandelsessie mogen we inzoomen op het spirituele aspect, waar hij de vorige keer al blijk van gaf. Coen blijkt energieën waar te nemen van engelen en overleden mensen. Hij is omringd door vriendelijke, welwillende energieën; vrienden die hem helpen om zijn weg te vinden door het leven. Hij heeft deze bijzondere kwaliteit gekregen omdat hij er later in zijn leven iets mee gaat doen.

Zijn vader herkent dit wel. Als kind nam hij ook energieën waar maar hij heeft zich er deels voor afgesloten, omdat hij bang was voor ‘duistere’ energieën. Door dit vermogen weer in zichzelf te omarmen, maakt hij het gemakkelijker voor Coen om hetzelfde te doen. Hoe normaler er in het gezin over wordt gesproken, des te gewoner het voor Coen zal zijn.

Opladen in de Energetische Stoel
Ook de moeder van Coen mag hierin nog een stap zetten. Zij heeft altijd al belangstelling gehad voor energieën en is ervan overtuigd dat iedereen het vermogen heeft om ze waar te nemen. Omdat dit bij haar niet vanzelf gaat, denkt zij dat zij anderen nodig heeft om dit kanaal bij haar te openen. Terwijl zij het natuurlijk ook gewoon zelf kan. Om haar op weg te helpen, vraag ik haar plaats te nemen in de Energetische Stoel. Deze stoel vormt een krachtplek die je in verbinding brengt met energieën uit andere dimensies. Coen kruipt lekker op schoot en vlijt zich tegen haar aan.

Om Coen in een veilige setting te laten oefenen met het voelen en benoemen van energieën plannen we een uitje. Samen met zijn vader en oma, die een bijzondere affiniteit heeft met spiritualiteit, gaat Coen een bezoekje brengen aan de Domkerk in Utrecht. Daar bevindt zich een bijzonder knooppunt van leylijnen. Leylijnen zijn krachtige energielijnen, bestaande uit kosmische en voor een deel ook aardse energieën. Op de plek waar de Dom in Utrecht is gebouwd, komen maar liefst 13 leylijnen samen. Het is een enorme krachtplek en ook op het Domplein is de energie goed te voelen.

Als afronding mag Coen een edelsteen mee naar huis nemen. Het is lapis lazuli, een bijzondere diepblauwe steen die hemel en aarde met elkaar verbindt. Het bij je dragen van deze steen bevordert spirituele kracht, spirituele vaardigheden, astraal reizen, verlichting, wijsheid en vrede.

Gerelateerde blog's