De Kinderpraktijk
Schoutstraat 56 | 5345 MT Oss
Tel. (0412) 489302 (ma/vr van 9.00 – 10.00 uur)

Kom je er zelf niet uit met je kind, of wil je even een steuntje in de rug, neem dan contact op met De Kinderpraktijk.

Bel (0412) 489302 of mail naar info@dekinderpraktijk.nl.

Schoolkinderen

De overgang naar groep 3 is voor veel kinderen een spannend moment. Sommigen zijn er echt aan toe en verheugen zich erop te gaan lezen, rekenen en schrijven. Maar er zijn ook kinderen die nog heel dromerig zijn en het liefst in hun eigen wereldje vertoeven. Voor hen kan deze overgang van ‘ spelen’  naar ‘ leren’ een grote uitdaging vormen.

Wanneer het niet lukt om aansluiting te vinden of zich de stof eigen te maken, kan dit ten koste gaan van het zelfvertrouwen. Het kind kan zich gaan terugtrekken, of aangeven niet meer naar school te willen. Dan is het zaak om te kijken wat er speelt, zodat de problemen niet groter worden.

Pesten is een probleem dat op alle scholen voorkomt. Vaak gebeurt het buiten het zicht van de juf of meester. Omdat het kind zich ervoor schaamt, zal het niet snel thuis vertellen dat het gepest wordt. Waar je aan kunt merken dat een kind gepest wordt: plotseling teruggetrokken gedrag, geen vriendjes en niet gevraagd worden op verjaardagsfeestjes.

Veel voorkomende problemen in deze fase zijn: Boosheid, buikpijn, hoofdpijn, concentratieproblemen, terugvallen in een vorige fase (bedplassen, nagelbijten, jong gedrag), pesten, buiten de groep vallen.

shutterstock_84674143

De Kinderpraktijk is verhuisd