De Kinderpraktijk
Wilhelminalaan 8 | 3761 DN Soest
Tel. (035) 602 89 31 (ma/vr van 9.00 – 10.00 uur)

Zit je kind niet lekker in zijn vel en maak je je daar zorgen over? Neem dan contact op met De Kinderpraktijk. Bel (035)6028931 of mail naar:
info@dekinderpraktijk.nl

Oud verdriet dat geheeld mag worden

Als kindertherapeute heb ik mij gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen met emotionele problemen. Werken met kinderen is mijn passie, daar gaat mijn hart van zingen. Af en toe maak ik een uitzondering en behandel ik een volwassenen. En dan kunnen er bijzondere dingen gebeuren.

Zij is 39 jaar en moeder van twee kinderen. De scheiding is alweer een aantal jaren geleden en zij heeft haar leven weer prima op de rit. En toch knaagt er iets. Een onbestemd verdrietig gevoel dat zij niet kan plaatsen. Op zoek naar helderheid zoekt zij de stilte op in zichzelf. En dan komt er een antwoord dat zij niet verwacht: “Er ligt een kindje op je te wachten.”

Het verrast haar en brengt haar in verwarring. Met haar twee zoontjes gaat het goed en zij is zich niet bewust van een kinderwens. Zo op het eerste oog is er niets in haar leven om verdrietig over te zijn. Waar komt dit gevoel dan vandaan? Door naar binnen te gaan en contact te maken met de wijsheid van haar lichaam hoopt zij antwoord te krijgen op deze vraag.

Voordat we beginnen aan de Grote Schoonmaak, mag zij een krachtig en positief doel kiezen. Zij wil graag vrij, blij en compleet zijn. Om dat doel te bereiken, gaan we opsporen en opruimen wat in de weg zit. Al snel wordt duidelijk dat het verdriet lang geleden is ontstaan.

We gaan terug in de tijd en komen uit in de tweede helft van de 18e eeuw. Daar zien we een man die is gesneuveld in de strijd. Zijn leven is abrupt ten einde gekomen en daardoor kon hij zijn kind – het kindje dat op hem lag te wachten – niet in zijn armen sluiten.

Wat deze man niet weet, is dat zijn kindje, een dochtertje, een lang en gelukkig leven heeft geleid en dat zij inmiddels is herboren. Het meisje dat haar vader verloor is in dit leven een jongen. En zijn moeder zit tegenover mij. Het verdriet dat zij voelt, is verbonden met dit oude verhaal.

In een ontroerend ritueel worden oude wonden geheeld. Zij richt zich rechtstreeks tot de man, die het gemis van zijn dochtertje nooit heeft kunnen verwerken. “Je hoeft niet meer te zoeken. Ik heb je kindje gevonden en ik koester het.”

Deze ziel mag nu naar het licht worden begeleid. Dit doet zij met veel liefde, terwijl de tranen over haar wangen lopen. Bij het afscheid spreekt hij slechts één woord: dankjewel. Meteen daarna voelt het beter.
Er komt licht en openheid. En ruimte.

We eindigen deze sessie met de zin die zij als doel heeft uitgekozen: “Ik ben vrij, blij en compleet.” En dat is nu bewaarheid geworden.

Gerelateerde blog's

Reacties zijn gesloten.