De Kinderpraktijk
Wilhelminalaan 8 | 3761 DN Soest
Tel. (035) 602 89 31 (ma/vr van 9.00 – 10.00 uur)

Heb je een vraag die je graag wilt stellen aan kindertherapeute Anita Matheij? Maak gebruik van het gratis spreekuur van 9.00 tot 10.00 uur.

Bel (035) 6028931.

Over monsters, spoken en goede geesten

97987571_275px2Jari (6) is een gevoelig mannetje. De wereld is soms te groot voor hem. Overdag reageert hij sterj op prikkels en ‘s nachts ligt hij te woelen en te draaien. Elke nacht wordt hij 3-5 keer per nacht wakker en dan is hij gedesoriënteerd en kun je hem moeilijk bereiken.

Doordat hij ‘s nachts niet goed tot rust komt, begint hij al moe aan zijn dag. Hij reageert intens op kleine dingen; een labeltje in zijn kleren, de naden van zijn sokken. Alles is hem teveel. Zijn mama houdt van hem zoals hij is. Zij wil hem niet veranderen, maar hoopt wel dat zijn onrust kan worden weggenomen.

Om Jari goed te kunnen helpen, besluit ik Beter in Balans in te zetten. Dit is een snelle en praktische manier om af te reken met emoties als angst en onzekerheid. Daarbij maak ik gebruik van acupressuur, ademhaling en affirmaties. Ik leer Jari’s moeder hij zij bepaalde punten bij haar zoontje kan behandelen, zodat hij beter binnen zijn eigen grenzen kan blijven.

Jari reageert goed op de behandeling. Hij vindt het fijn om de oefeningen te doen en wordt er rustig van. ‘s Nachts kan hij deze kalm vasthouden. Tot grote vreugde van zijn ouders slaapt hij door en als hij nog eens wakker wordt, heeft zij zijn papa en mama niet meer nodig om weer in slaap te vallen.

Na de zomervakantie komt Jari nog een keer terug in De Kinderpraktijk. Deze keer richten we ons op een onderwerp dat hem behoorlijk bezighoudt. Jari ziet spoken, monsters noemt hij ze. Hij kan tot in detail de mensen beschrijven die hij ziet, maar hij praat er liever niet over. Op verzoek van zijn moeder heeft een vriendin het huis energetisch gereinigd, maar het lijkt wel alsof Jari de geesten aantrekt. “Ze komen met me mee”, zegt hij.

“Hoe voelt dat voor jou?”, vraag ik hem. Hij haalt zijn schouders op. Het is nu eenmaal zo. Jari vindt het oké dat ze er zijn, maar hij wil niet meer bang zijn. Ik leg uit dat je kunt communiceren met de geesten. En dan bedoel ik niet hele gesprekken voeren, maar duidelijk maken wat jij wilt en vooral wat je niet wilt. Als je er last van hebt, kun je zeggen: “Nu even niet.” Een goede geest zal dat respecteren en je verder met rust laten.

Jari kan nu zelf aangeven als het hem even teveel wordt en als hij daar zelf niet aan denkt, mag zijn moeder het voor hem doen. Als Jari stevig in zijn schoenen staat, heeft hij minder last van de geesten om hem heen. De oefeningen uit Beter in Balans helpen hem daarbij. Om te zorgen dat hij stevig op de aarde staat, kan zijn moeder hem een voetenmassage geven. Wat ook helpt, is met je handen in de aarde wroeten. Iets wat Jari van nature graag doet.

Zo wordt het makkelijker voor Jari om in balans te blijven. Wanneer hij uit balans raakt – en dat zal best nog wel eens gebeuren – kan hij samen met zijn moeder de punten behandelen en dan voelt hij zich meteen weer rustig. Zo kan hij zelf bepalen hoe hij zich wil voelen. En heeft hij mij niet meer nodig.

Gerelateerde blog's

Reacties zijn gesloten.