De Kinderpraktijk
Schoutstraat 56 | 5345 MT Oss
Tel. (0412) 489302 (ma/vr van 9.00 – 10.00 uur)

Zit je kind niet lekker in zijn vel en maak je je daar zorgen over? Neem dan contact op met De Kinderpraktijk. Bel (0412) 489302 of mail naar:
info@dekinderpraktijk.nl

Methode Matheij

De Methode Matheij is ontwikkeld door kindertherapeute Anita Matheij. Zij past deze methode al 20 jaar toe in De Kinderpraktijk en geeft les aan leerkrachten, psychologen en kindercoaches die zich in deze methode willen bekwamen. Meer informatie over de opleiding is te vinden op: www.methodematheij.nl

De Methode Matheij is een zachte en prettige manier om problemen op te lossen. Omdat je in één keer naar de kern gaat, zie je snel resultaat. Afhankelijk van het probleem zijn 1 of 2 behandelsessies doorgaans voldoende om het probleem op te lossen.

Een behandeling in de Kinderpraktijk kun je het best vergelijken met spoorzoeken. Het gedrag dat je aan de buitenkant ziet, is eigenlijk alleen maar het symptoom. Maar wat zit daar onder? Waar wordt het door veroorzaakt? Samen met het kind gaat kindertherapeute Anita Matheij op zoek naar de oorzaak van het gedrag.

Op speelse wijze wordt alles in kaart gebracht dat het kind belemmert om gezond en gelukkig te zijn. Dit kunnen emoties zijn, gedachten of patronen die telkens terugkeren. Het opruimen van deze ‘struikelblokken’ gebeurt op een creatieve manier en zo komt er weer ruimte voor leuke dingen.

De Methode Matheij bestaat uit 3 verschillende behandelwijzen, die kunnen worden afgestemd op de behoeften van het kind.

De Reis naar Binnen

De Reis naar Binnen is een ontdekkingsreis door je lichaam, waarbij je je eigen antwoorden en oplossingen vindt. Wanneer je op reis gaat in jezelf maak je contact met jouw eigen krachtbron. Ieder mens heeft een persoonlijke krachtbron, waar hij uit kan putten in goede en slechte tijden. Het is te vergelijken met een tankstation dat nooit op raakt en waar je kunt gaan bijtanken bij jezelf.

De Grote Schoonmaak

De Grote Schoonmaak kun je het beste vergelijken met spoorzoeken. Ieder mens heeft een rugzak met levensbagage. Daar zitten leuke dingen in en minder leuke. Alles wat in de weg zit om gezond en gelukkig te zijn, kun je opsporen en opruimen Daarna mag je je rugzak vullen met dingen die beter bij je passen. Je zoekt de antwoorden op de enige plek waar ze te vinden zijn: in jezelf.

Beter in Balans

Beter in Balans is een praktische manier om het evenwicht te herstellen. Het werkt snel en rechtstreeks; je voelt meteen resultaat. Pijn, spanningen en blokkades verdwijnen en je gaat opgelucht naar huis. Je kunt Beter in Balans inzetten voor alle situaties waarin sprake is van een onbalans. Het werkt goed bij extreme (fobische) angsten, stress, boosheid of puberproblemen.

De Kinderpraktijk is verhuisd