De Kinderpraktijk
Schoutstraat 56 | 5345 MT Oss
Tel. (0412) 489302 (ma/vr van 9.00 – 10.00 uur)

Heb je een vraag die je graag wilt stellen aan kindertherapeute Anita Matheij? Maak gebruik van het gratis spreekuur van 9.00 tot 10.00 uur.

Bel (0412) 489302.

Kleuters

De leefwereld van de kleuter breidt zich enorm uit. Naast de contacten op school spelen straat, buurt, vriendjes en vriendinnetjes een steeds grotere rol. Kleuters gaan zich identificeren met bepaalde personen. Zij willen graag groot zijn en zich gedragen zoals papa of mama.

Sommige kinderen vinden het lastig hun plek te vinden in een groep. Ze zijn stil en teruggetrokken en zullen zich niet snel laten horen in een kringgesprek. Andere kinderen zijn duidelijk aanwezig en eisen de aandacht op door overal doorheen te praten en continu in beweging te zijn.

Wanneer een kind met zijn gedrag het groepsproces verstoort of niet deelneemt aan gezamenlijke activiteiten, zal de leerkracht aan de ouders een signaal afgeven.

Vaak blijkt de oorzaak van een klacht dieper te liggen dan je aan de buitenkant kunt zien. Zoals bij Isa (4) die vaak klaagt over buikpijn of Robin (5) die telkens moet overgeven als zij naar de zwemles moet. Dan is het goed op zoek te gaan naar de oorzaak van de klachten.

Veel voorkomende problemen in de kleuterfase zijn: angsten, buikpijn, woede uitbarstingen, moeite met overgangen, opzien tegen nieuwe dingen.

kleuters

De Kinderpraktijk is verhuisd