De Kinderpraktijk
Wilhelminalaan 8 | 3761 DN Soest
Tel. (035) 602 89 31 (ma/vr van 9.00 – 10.00 uur)

Zit je kind niet lekker in zijn vel en maak je je daar zorgen over? Neem dan contact op met De Kinderpraktijk. Bel (035)6028931 of mail naar:
info@dekinderpraktijk.nl

Kleine moeite, groot plezier!

shutterstock_88662181Heb jij al iemand blij gemaakt vandaag? Door er even te zijn, door te glimlachen, of iets kleins voor die persoon te doen? Jouw liefde en aandacht is het mooiste wat je iemand kunt schenken. Daarmee kom je tegemoet aan een belangrijke behoefte die wij allemaal hebben: de behoefte om gezien te worden. Te mogen zijn wie je bent.

Deze week had ik een drukke dag met veel afspraken buiten de deur. De eerste was in Amersfoort, de stad waar ik meer dan tien jaar heb gewoond. Het was mooi weer en ik parkeerde de auto een eindje verderop, zodat ik het laatste stukje te voet kon afleggen. Onderweg kwam ik langs een huis met allemaal kleurige, artistieke beelden in de vensterbank. Je hoeft er maar naar te kijken en je wordt vanzelf vrolijk. Ik glimlachte en dacht: ‘Wat een leuk mens moet hier wonen.”

Mijn afspraak verliep voorspoedig en na een klein uurtje stond ik weer buiten. Ik genoot van de zon op mijn gezicht en terwijl ik naar mijn auto liep, wierp ik een blik op het huis met de beelden. Daarachter ving ik een glimp op van de bewoonster. Zij had zich prachtig uitgedost, met een fleurige corsage op haar lange haren. Terwijl ik haar huis passeerde, keek zij op van haar werk en zwaaide naar mij. Ik zwaaide terug en liep door.

En weer was daar die gedachte: “Wat een leuk mens!” Op de voet gevolgd door een andere gedachte: “Eigenlijk zou ik dat gewoon tegen haar moeten zeggen.” Ik stond in dubio. Allerlei gedachten buitelden door mijn hoofd. Hoe laat is het? Kom ik op tijd op mijn volgende afspraak? Zou ze het niet raar vinden? Ik besloot te luisteren naar mijn eerste ingeving, keerde om en liep naar het huis. Ik opende het tuinhuikje dat azuurblauw was geschilderd en wandelde naar de deur. Ga ik dit echt doen?

Het duurt even voordat zij opendoet. Dan zwaait de deur open en sta ik tegenover een oudere vrouw met een rossige pruik op haar hoofd. “Wat bent u een leuk mens!”, flap ik eruit. Ik kom hier wel vaker langs en telkens wanneer ik uw huis passeer, denk ik: “Wat een leuk mens moet hier wonen.” Zij reageert verrast, excuseert zich en zegt dat zij vandaag niet zo’n goede dag heeft. “Anders kan ik er veel mooier uitzien”, zegt zij. “U bent prachtig”, zeg ik.

Zij straalt ervan. “Wat lief dat u dat zegt. Dat heeft nog nooit iemand gedaan. Gewoon aanbellen om zoiets te zeggen.” Ik beken dat ik wel even heb getwijfeld, maar het gevoel was zo sterk, dat ik er wel gehoor aan moest geven. Wij praten even met elkaar en gedurende die paar minuten is er echt contact. Twee mensen die elkaar niet kennen, twee schepen die elkaar passeren op hun reis door het leven.

Met een glimlach op mijn gezicht loop ik terug naar de auto. Hoewel ik op het idee kwam om aan te bellen, was het genoegen geheel wederzijds. Dat is wat er gebeurt als je iets geeft; dan krijg je ook iets terug. De gever voelt zich goed over zichzelf en dat is helemaal oké. Maar er gebeurt ook nog iets anders. Wanneer jij de wereld open tegemoettreedt en mensen jouw glimlach schenkt, zullen zij dat ook weer bij anderen doen. Zo zorg je er hoogstpersoonlijk voor dat de wereld een betere plek wordt. Kleine moeite, groot plezier!

Gerelateerde blog's

Reacties zijn gesloten.