De Kinderpraktijk
Wilhelminalaan 8 | 3761 DN Soest
Tel. (035) 602 89 31 (ma/vr van 9.00 – 10.00 uur)

Kom je er zelf niet uit met je kind, of wil je even een steuntje in de rug, neem dan contact op met De Kinderpraktijk.

Bel (035) 6028931 of mail naar info@dekinderpraktijk.nl.

Gaat jouw kind krijsend op de grond liggen?

shutterstock_244596274Feline (4,5) is onzeker en heeft vaak last van boze buien. Dat is begonnen toen zij een peuter was. Zij had een taalachterstand waardoor zij zich verbaal niet zo goed kon uitdrukken. De frustratie die zij daarover voelde, uitte zij door het op een gillen te zetten. Waar veel moeders bang voor zijn, maakte Feline waar: zij ging krijsend in de supermarkt op de grond liggen.

Praten is nog steeds een struikelblok voor Feline en daarom krijgt zij wekelijks logopedie. Zij is heel slim en weet het allemaal, maar kan het moeilijk onder woorden brengen. Het zou fijn zijn als dit gemakkelijker gaat. Daarom heeft haar moeder een healing voor haar aangevraagd in De Kinderpraktijk.

Healing is een vorm van energie overdracht waarbij hoogwaardige energie wordt doorgegeven aan een persoon die daar behoefte aan heeft. De energie zoekt vanzelf haar weg naar de gebieden die ondersteuning nodig hebben. Omdat Feline ver weg woont, kiezen we ervoor de behandeling op afstand te laten plaatsvinden. Samen met haar mama gaat Feline rustig op bed zitten, zodat de energie haar werk kan doen.

Gedropt op een vreemde planeet

Feline is een bijzonder kind. Zij heeft eerdere incarnaties gehad in hoog ontwikkelde beschavingen. Toen zij geboren werd, moest zij erg wennen aan de manier waarop de mensen hier op aarde met elkaar omgaan. Om je een voorstelling te maken: stel je voor dat je op een vreemde planeet wordt gedropt. Je spreekt de taal niet en je kent de gebruiken niet van deze – voor jou – vreemde cultuur. Hoe zou jij je voelen?

Feline heeft vooral moeite met de taal en het feit dat je woorden nodig hebt om met andere mensen te communiceren. Waar zij oorspronkelijk vandaan komt, zijn woorden niet nodig, omdat je met elkaar communiceert via het denken en voelen. Het leven op aarde is niet gemakkelijk voor kinderen zoals Feline. Met hun bijzondere gevoeligheid treffen zij uitdagingen op hun pad die behoorlijk pittig kunnen zijn.

Klopt dat etiketje wel?

Als je gevoelig bent, krijg je enorm veel prikkels binnen en al die prikkels moet je zien te verwerken. Dat leidt af van de dingen die je op school moet leren. Soms wordt een kind door de leerkracht dromerig genoemd, omdat het niet helemaal aanwezig lijkt te zijn. Soms wordt er een etiketje geplakt op het gedrag. Maar is dat wel echt wat er aan de hand is? Of speelt er misschien iets anders?

Feline is een krachtig meisje en zij zal die kracht steeds duidelijker gaan manifesteren. Haar ouders begrijpen dat en willen haar daar graag in begeleiden. Vroeger betekende opvoeden dat je je kind moest kneden en vormen, zodat het zich zou aanpassen aan de maatschappij. Tegenwoordig zijn de inzichten hierover aan het veranderen. Steeds meer mensen ontdekken dat een kind een autonoom wezen is, met een innerlijke wijsheid die heel kostbaar is.

Jij bent de schatbewaker

Wanneer je er zo naar kijkt, krijgt opvoeden een nieuwe betekenis. Als ouder mag je de schat bewaken, totdat jouw kind oud genoeg is om er zelf op te passen. Betekent dit dat je alles maar goed moet vinden? Nee, een kind heeft nu eenmaal grenzen nodig. Jij bepaalt hoe groot het speelveld is, passend bij de leeftijd en wat je kind aankan. Door heldere grenzen te stellen, geef je het kind een veilige omgeving waarbinnen het zich in vrijheid kan ontwikkelen.

Tijdens de sessie stroomt er heel veel liefdevolle energie naar Feline toe. Het voelt heel speels en licht, als kinderen die samen een spelletje spelen. Later zal de moeder van Feline mij een berichtje sturen, waarin zij weergeeft wat haar dochter heeft gezegd. “Kun je die mevrouw bellen? Ik wil zakdoekje leggen met haar doen.”

Ik zie een beeld waarin Feline wordt omhuld door vlinders. Het is een metafoor die laat zien dat zij vrij mag fladderen als een vlindertje. Wanneer de behandeling klaar is, doe ik de groetjes aan Feline. Haar moeder brengt de boodschap over. “Wil je nog wat terugzeggen?”, vraagt zij. Haar dochter knikt en dicteert de boodschap die mama mag doorgeven aan die lieve mevrouw: “Ik hou van jou. Liefs van Feline.”

Herken je veel in dit verhaal, of ken je iemand die worstelt met dit probleem?

De Kinderpraktijk houdt elke ochtend gratis spreekuur tussen 9 en 10 uur. Dan kun je vragen stellen en je zorgen delen.
Bel 035-6028931 of mail je vraag naar: info@dekinderpraktijk.nl

 

 

 

 

Gerelateerde blog's