De Kinderpraktijk
Schoutstraat 56 | 5345 MT Oss
Tel. (0412) 489302 (ma/vr van 9.00 – 10.00 uur)

Zit je kind niet lekker in zijn vel en maak je je daar zorgen over? Neem dan contact op met De Kinderpraktijk. Bel (0412) 489302 of mail naar:
info@dekinderpraktijk.nl

Anita Matheij

Voor-kindertherapeute-Anita-Matheij-bestaat-er-niks-leukers-dan-kinderen-helpen-hun-ballast-overboord-te-gooienKindertherapeute Anita Matheij is de schrijfster van het boek Ken je kind. In De Kinderpraktijk heeft zij al honderden kinderen geholpen met haar bijzondere aanpak, waarmee zij in korte tijd goede resultaten behaalt. Zij geeft lezingen en geeft les aan leerkrachten, kindercoaches en psychologen in haar eigen methode: de Methode Matheij.

Anita Matheij: “Werken met kinderen is mijn passie. Een kind dat problemen heeft te kunnen helpen zodat het weer blij, vrolijk en gelukkig kan zijn, dat vind ik het mooiste wat er is.
In de Kinderpraktijk heb ik een methode ontwikkeld waarmee je in korte tijd kunt afrekenen met hardnekkige problemen. Deze manier van werken is heel effectief, omdat je meteen naar de kern gaat. Na één of twee sessies kun je al verandering merken. De ouders zijn nauw betrokken bij dit proces. Zij mogen bij de behandelsessies aanwezig zijn en krijgen hierdoor meer inzicht in de belevingswereld van hun kind. Als gevolg daarvan wordt de band tussen ouder en kind sterker en hechter.

Moet je als behandelaar alles zelf hebben meegemaakt om het te kunnen behandelen? Nee. Maar het helpt wel. Je kunt het voelen of een methode doorleefd is. Of iemand weet waar zij het over heeft. Daarom wil ik je graag iets vertellen over mijn eigen zoektocht.

Twintig jaar geleden heb ik het roer omgegooid. Ik was succesvol als journalist en communicatietrainer, maar voelde dat er méér was. Ik wilde mensen écht leren kennen en iets betekenen in hun leven. In de jaren daarna heb ik mij bekwaamd in de natuurgeneeskunde en diverse opleidingen gevolgd, waaronder NEI, NLP, Touch for Health, Reiki en Therapeutic Touch. Het meest heb ik echter geleerd van het leven zelf.

Als kind heb ik dingen meegemaakt die mij hebben mij gevormd tot wie ik nu ben. Deze ervaringen helpen mij om mij in te leven in de wereld van het kind. Ik weet wat het betekent om gevoelig te zijn en daarin niet begrepen te worden. Ik weet hoe moeilijk het is je ‘anders’ te voelen en daardoor geen aansluiting te vinden bij je omgeving. Daarom beschouw ik het als een voorrecht kinderen te kunnen helpen door hun last te verlichten.

Kinderen vinden het leuk om in De Kinderpraktijk te komen omdat zij zich gezien en begrepen voelen. Sommigen willen graag nog een keer terugkomen, ook al is dat niet meer nodig. Eén van mijn eerste cliëntjes, een meisje van 9 jaar, moest huilen toen de behandeling klaar was. Zij was bang dat ik haar zou vergeten. Na vijftien jaar kan ik eerlijk zeggen dat ik haar nog steeds niet vergeten ben!”

De Kinderpraktijk is verhuisd