De Kinderpraktijk
Wilhelminalaan 8 | 3761 DN Soest
Tel. (035) 602 89 31 (ma/vr van 9.00 – 10.00 uur)

Kom je er zelf niet uit met je kind, of wil je even een steuntje in de rug, neem dan contact op met De Kinderpraktijk.

Bel (035) 6028931 of mail naar info@dekinderpraktijk.nl.

Als je kind last heeft van zware energieën

Esmée (15) is samen met haar moeder naar Soest gekomen om een Access Bars class bij mij te volgen. Het is de tweede Bars class die zij samen doen en ze hebben er heel veel zin in. Tijdens de vorige class bij een andere facilitator mocht er ook al veel losgelaten worden, maar Esmée voelt dat er nog iets zit. Het belemmert haar en zij wil er heel graag vanaf, maar het lukt haar niet om het zelf weg te krijgen.

In de kring vertelt een moeder over de worsteling die haar dochtertje van 9 jaar heeft doorgemaakt. Het gaat nu heel goed met het meisje en terwijl de moeder hierover vertelt, schiet zij vol. Dit raakt iets aan bij Esmée en zij begint te snikken. Haar moeder die naast haar zit, slaat haar armen beschermend om haar heen.

Het is mooi om te zien hoe de groep zich opent voor deze moeders en dochters en hoe de emotie er gewoon mag zijn. Het belooft een bijzondere dag te worden. Aan het begin van de dag vraag ik altijd aan de deelnemers hoe zij zich na afloop van deze Bars class willen voelen. Daarmee zet je als het ware een stip op de horizon en zeg je tegen je lichaam: “Kijk, daar wil ik heen.” Esmée wil zich graag ontspannen en blij voelen.

Tijdens een Bars class geven alle deelnemers twee behandelingen en krijgen zij twee behandelingen. Omdat ik voel dat Esmée het fijn vindt om met haar eigen moeder te starten, koppel ik moeder en dochter aan elkaar. Terwijl haar moeder een aantal handelingen uitvoert om de energie op gang te brengen, geven de voeten van Esmée kleine schokjes. Mooi om te zien hoe energie direct begint te stromen.

Rust en ruimte
Access Bars is een zachte behandelwijze die rust en ruimte geeft in lichaam en geest. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is ontspannen op de behandeltafel liggen terwijl degene die jou behandelt een aantal punten op het hoofd zachtjes aanraakt. Het is een fijne manier om dingen los te laten, omdat het laagdrempelig is en snel resultaat geeft.

Tijdens de behandeling worden verschillende levensgebieden aangeraakt. Wanneer je op zo’n levensgebied emoties, gedachten, overtuigingen, houdingen of patronen hebt gevormd die jou niet langer dienen, kun je die loslaten op een zachte manier. Voorbeelden van levensgebieden waarop je dingen kunt hebben vastgezet zijn: geld, controle, creativiteit, seksualiteit, vreugde, verdriet, heling en nog veel meer.

Wanhoop en heling
Wanneer we bij de punten van vreugde, verdriet en heling komen, begint Esmée heftig te snikken. Het is alsof alles er in één keer uitkomt. De emotie neemt toe en er klinkt zo’n wanhoop door in haar stem, dat de moeder van Esmée het niet langer kan aanzien. Zij staat op uit haar stoel en wil haar dochter omarmen. Op dat moment is zij niet langer de behandelaar van haar kind, maar neemt de moeder in haar het over (later zal zij uitleggen dat zij een speciale techniek wilde toepassen die ‘bonding’ heet. Daarbij omvat je het lichaam bij schouders, armen en benen en oefent een pulserende druk uit, die het gevoel in de baarmoeder nabootst).

Hoewel haar reactie heel logisch en begrijpelijk is, is dit niet wat haar dochter nu nodig heeft. Ik vraag haar weer plaats te nemen op de stoel aan het hoofdeinde en de punten van heling, die aan weerszijden naast de ogen zitten, vast te houden. Het is belangrijk wat we nu gaan doen en daar kan Esmée wel wat extra heling bij gebruiken. Door de wanhoop, die doorklinkt in haar stem, krijg ik het vermoeden dat hier meer aan de hand is. Zou er sprake kunnen zijn van entiteiten?

Entiteiten zijn energieën die zich nestelen in je lichaam omdat het fijn is om bij jou te zijn, omdat er ruimte is (dit kan het geval zijn als jij jouw lichaam niet volledig bewoont, omdat je iets traumatisch hebt meegemaakt) of omdat ze niet weten waar ze heen moeten gaan. Het hoeven overigens geen negatieve energieën te zijn, maar je kunt er wel last van hebben omdat ze ruimte innemen in jouw lichaam. Ruimte die jij niet voor jezelf kunt gebruiken.

Wanneer je Access Bars toepast, onstaat er een nieuwe situatie. De persoon die de bars ontvangt, wordt krachtiger en autonomer en gaat andere keuzes maken. Hij of zij gaat het eigen lichaam meer bezielen en daardoor komen de entiteiten in de knel. Zij willen graag weg, maar weten niet hoe. Daarom is het fijn als je ze een beetje kunt helpen, zodat zij naar het licht kunnen gaan.

Pak je bagage en vertrek!
Ik besluit de entiteiten clearing in te zetten, een schoonmaakproces dat je kunt gebruiken wanneer het vermoeden bestaat dat er entiteiten zijn. Terwijl ik mijn handen op Esmée’s borst en buik leg, spreek ik in gedachten de woorden uit die de entiteiten uitnodigen om hun bagage te pakken en te vertrekken. Het snikken neemt af en Esmée gaat rustiger ademen. Tot viermaal aan toe laait de emotie weer op en spreek ik de entiteiten clearing uit, net zolang totdat zij weer rustig wordt.

Na afloop van de behandeling ziet Esmée er compleet anders uit. Van een verlegen meisje is zij veranderd in een prachtige jonge vrouw. De schoonheid die van binnenuit naar buiten straalt, is werkelijk adembenemend. Ik complimenteer haar met de moed die zij heeft gehad om dit proces aan te gaan en ben blij te zien dat zij het echt binnen laat komen.

De volgende dag ontvang ik een berichtje van de moeder van Esmée. Zij schrijft: “Mijn dochter voelde zich gisteren na afloop heerlijk en blij, maar was wel moe. Logisch, want er is zoveel gebeurd. Zo mooi dat dit mocht gebeuren. Daar ben ik zo dankbaar voor!”

Gerelateerde blog's